Preventie en hergebruik


Heeft u een idee voor een herbruikbaar product of verpakking? Of denkt u meer aan afvalvrije concepten? Wilt u de haalbaarheid van uw idee onderzoeken en daarmee ook anderen inspireren? Dan is het project Preventie en hergebruik van verpakkingen iets voor u.

Wat bieden we?

Rijkswaterstaat helpt bedrijven en organisaties die hun afval willen verminderen. U ontvangt een vergoeding van maximaal €30.000 excl. btw. Deze vergoeding kunt u inzetten voor het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie en het ontwikkelen van een businesscase voor een herbruikbare verpakking of een afvalvrij concept. Hiermee kunt u uw idee ontwikkelen en bent u een voorbeeld voor anderen. We brengen u in contact met mogelijke samenwerkingspartners.

Wie zoeken we?

We zoeken bedrijven of organisaties die graag hun verpakkingsafval (PMD) en restafval willen verminderen. Bijvoorbeeld door het toepassen van herbruikbare drinkbekers van gerecycled kunststof. Of afvalvrije concepten zoals afvalvrije bar, afvalvrije schoonmaak of afvalvrije kantine. U heeft hier al ideeën over, maar in de praktijk loopt u tegen belemmeringen aan. U bent in staat om in de eerste helft van 2019 hier voldoende tijd aan te besteden en u wilt graag uw ervaringen delen met anderen.

Meedoen?

Heeft u belangstelling om mee te doen aan dit project, kijk dan op de aanmeldpagina.

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met een van de contactpersonen: Henk Dillingh, Martijn van Rijn of Wijnand Kooring via PMDbedrijfsafval@rws.nl.


Drinkbeker kleiner