Scheiden en recyclen


Het project Scheiden en recyclen van PMD-verpakkingsafval van het programma Voorkom en recycle PMD-verpakkingsafval van bedrijven ondersteunt na een selectieperiode twee pilots van januari tot oktober 2019. Het doel is om in twee regio’s het scheiden en recyclen van verpakkingen van bedrijven en organisaties mogelijk te maken. Rijkswaterstaat helpt de icoonprojecten bij het onderzoeken van een haalbare en betaalbare scheiding van verpakkingsafval. Het gaat om de verpakkingen die thuis wel gescheiden worden, maar bij bedrijven vaak nog niet.

Rijkswaterstaat heeft Royal Haskoning DHV aanbesteed voor het geven van ondersteuning aan de bedrijven om de haalbaarheid van inzameling en recycling van bedrijfsmatig PMD te onderzoeken.

  1. NS: Het vormen van een collectief voor het nascheiden van PMD-verpakkingen uit out-of-home afval en het onderzoeken van de mogelijkheden voor nascheidingsinstallaties voor PMD-bedrijfsafval.
  2. Landal GreenParks: Het kostenefficiënt maken van inzameling en recycling van PMD-verpakkingen, door het vergroten van de hoeveelheid gescheiden PMD, het verbeteren van de kwaliteit en het zoeken naar toepassingen voor recyclaat. Met als doel om PMD-inzameling & recycling financieel haalbaar te maken voor alle parken van en buiten Landal GreenParks.

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met een van de contactpersonen: Henk Dillingh, Martijn van Rijn of Wijnand Kooring via PMDbedrijfsafval@rws.nl.


afvalbak